Luzerne als voedzaam voer voor paarden

Voedzaam voer als luzerne is zeer belangrijk, zeker voor paarden. Door het relatief hoge eiwitgehalte zit luzerne tussen hooi en krachtvoer in en is het zeer geschikt als ruwvoer voor uw paarden. Paarden vinden het lekker en eten het dan ook graag als losse grondstof. Voor vrijblijvend professioneel advies over luzerne kunt u contact opnemen met Loonbedrijf Boven.

Luzerne voor bevordering van de groei

Door de structuurwaarde van 2,4 is luzerne een perfecte aanvulling om het rantsoen van uw vee aan te vullen met structuur. Dankzij de structuur van de lange vezel van luzerne wordt het kauwen en herkauwen gestimuleerd en daardoor is luzerne een belangrijke hooisoort voor de spijsvertering. De calcium-fosforverhouding is 5,6 en is dus veel hoger dan de standaardnorm van 1,5 tot 2. Het is dus erg kalkrijk en goed voor de botten van uw dieren. Daarnaast heeft het een hoog caroteengehalte, wat hetzelfde is als de hoeveelheid vitamine A. Vitamine A is goed voor de weerstand en vruchtbaarheid van uw dieren. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de ogen, het gebit, de huid en het hoornweefsel en ook bevordert luzerne door het hoge caroteengehalte de groei van paarden.

Bestel uw luzerne bij Loonbedrijf Boven

Luzerne zit vol voedingsstoffen voor uw paard en daarom is een perfecte aanvulling op krachtvoer. Overtuigd van de voordelen van luzerne als voeding voor uw paard? Bij Loonbedrijf Boven kunt u het eenvoudig bestellen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Neem contact met ons op, dan informeren we u geheel vrijblijvend over de mogelijkheden van luzerne en onze andere producten.

Nieuws / Actueel